Microsoft Açıkladı: CrowdStrike Sorunu Dünya Çapında 8.5 Milyon Windows PC’yi Etkiledi

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike, 18 Temmuz tarihinde Windows için Falcon Sensor aracısına yönelik sorunlu bir güncelleme yayınladı ve bankalar, havayolları ve medya şirketleri de dahil olmak üzere dünya çapında çeşitli sektörlerde büyük aksaklıklara neden oldu. Hatalı güncelleme, Windows PC’lerin sürekli olarak 0x50 veya 0x7E hata kodlarıyla yeniden başlatılmasına neden oldu ve bunun sonucunda Mavi Ekran (BSOD) ortaya çıktı.

Son olarak Microsoft, CrowdStrike’ın güncelleme sorununun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğini, yani bunun tüm Windows makinelerinin yüzde birinden azı olduğunu doğruladı. Öte yandan az da olsa sorun çok önemli sektörleri adeta felç etti.

Etkilenen 8,5 milyon bilgisayarın onarılması çok büyük bir iş ve tam iyileşme birkaç hafta sürebilir. Bu sistemlerin kurtarılmasını hızlandırmak için Microsoft, CrowdStrike, Amazon AWS ve Google Cloud dahil diğer önde gelen bulut sağlayıcılarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor. CrowdStrike, Microsoft’un Azure altyapısının CrowdStrike’ın hatalı güncellemesinin düzeltilmesini hızlandırmasına yardımcı olacak ölçeklenebilir bir çözüm geliştirmek için Microsoft ile iş birliği yaptı.

Bu sın olay, CrowdStrike gibi siber güvenlik şirketlerinin güncellemeleri çok sayıda sisteme dağıtırken daha fazla dikkatli ve titiz davranması gerektiğinin altını çiziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir